Welcome to Collaction. Continue your journey in English.

Snappy - 香港街景相片資料庫

Snappy 的願景 - 「Free」的香港街景相片資料庫,「Free」的意思不只是免費,還有自由和開放的意義在裡頭,任何人皆可不受時地限制檢視、編輯、修改及授權內容。
Nelson Chan

Snappy 收集舊相 x 屯門匯思第十六回漂書活動

13 / 11/2016(利申打錯年份,唔係 2017 年),屯門西鐵站 F2 出口空地,有個 Snappy 收集舊相動暨屯門匯思 Tuen Mun Insights 第十六回漂書活動(其實係 Snappy 痴人地活動黎搞…)。

下晝兩點到五點度,有舊街景相既我求下你拎黎同我地分享一下,我地可以即時幫你 Scan 左佢放上 https://snappy.collaction.hk 呢個香港街景相片資料庫同人分享。

現場仲有小遊戲玩,考下你對於屯門既認識有幾深!贏左當然有禮物,不過為左保持神秘,唔公開住!!!(其實我唔知禮物內容係咩)

唔識黎既,唔緊要!唔洗驚!Google 幫到你!

https://goo.gl/maps/9SHLqAhmJpk

如果睇完 Google Map 都係唔識黎既…好啦你問我啦,我一定會教你既。

Snappy - 香港街景相片資料庫

P.S. 無舊相既朋友都可以黎架,聽下其他人分享佢地既舊相舊故事,或者睇下有咩書漂緊都好阿 ?

P.S. 利申打錯年份,唔係 2017 年

小額支持項目

喜歡這個項目?小額支持使他們為社會帶來更多創新元素!

$

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

Snappy - 香港街景相片資料庫 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2020 Made with by Collaction Team.