你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

漂月曆送暖 re_calendar

年近歲晚,相信大家都會從不同途徑收集到許多公司團體的月曆,有時可能多得掛不完。但有些社區朋友卻因為種種原因,可能未能得到一份新一年的月曆年曆日曆,讓新年添上一些氣氛。 我們希望可以收集 2017年年曆/月曆/日曆,然後在區內免費派發,重新分配,讓我們用一個簡單的月曆年曆來送暖!

您先可以建立帳戶或登入後評論,訪客評論將以 Anonymous 署名及只限於項目團隊才能瀏覽。

立即登入 30 秒建立帳戶

您認為這個社會創新項目可行嗎?

這裡是讓大家能提出各種評論和觀點分析的空間。因此您的意見是很重要的,一針見血的評論是很有用,但記住要有建設性,並保持禮貌。如果評論內容對於項目沒有幫助,亦會被收納至關閉區。

請查看 《評論 Collaction 項目的實務守則》以了解更多。

繼續前,請點選下面的方格。

點選圖例文字可篩選評論

公開評論

好有意思,希望可以keep住下年都搞,而且希望可以擴展到其他區(不論係派發同收集都係,只有港島區的收集點,有點唔方便其實).本身有仲多,不過之前掉左了...(那時未知道有人回收),之後會親自拎去西柚辦or灣仔
可行

今年搞的話,可能要多啲人提供收發和存放點,大家點睇?
辛苦所有工作人員..無償甘做lee件事,我認為好有意義.上次我拎去wework時見到有成大箱,諗起搬運ge部份已經覺得辛苦,背後除左搬運1定仲有好多野搞
可行

Nelson同我講番搬過黎果時真係有血有淚…感謝各位朋友的支持!
看到這個想法,心動了!
如果今年成功的話,我認為可以下年推行至香港十八區,另外我認為可以與區議員合作
雖然可能政見不同未必能全部都合作,但總有同路人 =)
如果下年繼續舉辦,我也會繼續支持.希望把自己用不著的資源送到社會上不同的地方
可行

感謝您的支持!其實議員應該有預算去印呢D月曆野,差在佢地會唔會出去做埋送暖果part。暫時我地都嘗試緊聯絡一些議員睇下他們有冇多出黎的月曆可以讓我們送出去比呢啲需要月曆的孤獨朋友 =)
幾好吖,產能過剩下,不錯的計劃
可行

今年搞的話,可能要多啲人提供收發和存放點,大家點睇?
聽說西柚辦公室office沒有了,下年仲會搞嗎?
可行

謝謝!要睇下下年招唔招到收發點先知道計劃的未來…
<3 Nice!
不過如果下年再搞,希望可以早d公佈...
本來公司有好多可以俾我地拎,有更多可以捐出,,,戈陣1月初未知道有呢個活動
可行

來年我地會早少少準備,感謝支持!
我諗可以直接聯絡一下保險broker公司?佢地應該過年時會準備大量而且用唔哂
可行
I LIKE THIS IDEA!
想問一問會收到幾時, 定係會長期收架?
月曆呢樣野唔係話成日有, 不過要多黎又真係無用! 有人可以回收左佢, 令佢俾到有需要既人好好啊!
可行

暫定收集至三月底,因為應該會最多人有多出黎的月曆既情況。但係亦都有考慮有啲長期派發點比人去囉,不過可能在通知受眾方面有難度呢。
6 個匿名評論已被隱藏,只限於項目團隊觀看。

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.