你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

JupYeah 執嘢

香港換物平台及最大規模換物會舉辦單位,致力推廣透過以物換物減少多餘消費,分享有用東西。
去 JUPYEAH.COM 換季唔買新衫
Ren Wan

去 JUPYEAH.COM 換季唔買新衫

話說係行為心理學上有樣嘢叫「21天效應」,一個人嘅動作或想法,如果重覆21日就會變成一個新嘅習慣或鞏固嘅理念。

換季出街,間間鋪個個sales都叫你買新衫。要抗衡誘惑,不如大家一齊連續21日係個腦度同自己講唔好買新衫?連續21日諗二手衫其實好抵著?或者連續21日瘋狂執衣櫃然後發現自己好夠衫著?

來來來,上 https://wearnothingnew.splashthat.com/ 承諾一季唔買新衫,然後再上 jupyeah.comsearch「lookmatters」就會搵到我哋精選嘅換季潮衫。上嚟放衫同揀衫,換季就可以一齊唔使買新衫,一齊養成對地球好啲嘅新習慣啦!

#話題太舊缺乏台詞 #講到口臭 #於是乎心理學都拎出黎講 #好有誠意 #wearnothingnew #lookmatters#今季唔買新衫

小額支持項目

喜歡這個項目?小額支持使他們為社會帶來更多創新元素!

HK$

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

JupYeah 執嘢 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.