你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

升級再造:沸膠少年團 "GAU" Buster 已完結

減廢重塑係我地既夢想!飲完即棄既膠樽,唔通真係只有去堆填?  再係咁落去,地球上每一種生命都會俾塑膠消滅嫁! 我地要用我地既力量去守護地球,我地唔可以再消費即棄塑膠! 啊啊啊啊啊! (儲氣) 我地係浸信會天虹小學升級再造 沸膠少年團Gao Buster!
進度分享
伍展鴻老師

進度分享

邵氏基金會、HKXTech Startup Platform 香港x科技創業平台 及 香港中文大學商學院孫教授 今日(20/12) 探訪本校,了解本校 DreamStarter 計劃 及 STEAM 的發展情況。升級再造:沸膠少年團 本組學生及伍展鴻老師有幸向嘉賓分享最近的製作成果及課堂構思過程,感謝校方給予參與機會。升級再造:沸膠少年團

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

升級再造:沸膠少年團 "GAU" Buster 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多
項目展示服務由 Collaction 提供

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.