你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

果皮家族

果皮家族於2014年由5位大學生成立,透過製作環保清潔劑,提升大眾的環保意識。

您先可以建立帳戶或登入後評論,訪客評論將以 Anonymous 署名及只限於項目團隊才能瀏覽。

立即登入 30 秒建立帳戶

您認為這個社會創新項目可行嗎?

這裡是讓大家能提出各種評論和觀點分析的空間。因此您的意見是很重要的,一針見血的評論是很有用,但記住要有建設性,並保持禮貌。如果評論內容對於項目沒有幫助,亦會被收納至關閉區。

請查看 《評論 Collaction 項目的實務守則》以了解更多。

繼續前,請點選下面的方格。

點選圖例文字可篩選評論

公開評論

簡單,大眾容易參與。
可行
你地係咪仲有搞workshop?點先可以參加到?
可行
其實好多社區中心都有分類回收桶,不如直接搵佢地去做回收啦
可行
你們除了搞workshop外,會唔會收集「果皮」黎去整?
可行
我之前睇報導話你地會搞workshop俾人拎番走個成品,但係應該唔係1,2個鐘就整好架wo...你地點比佢?
有難度
其實可以試下搵d ngo合作搞呢d workshop,或者由佢地手中收集膠樽都得wor
可行
會唔會考慮下賣你地既環保清潔劑? 我諗咁樣可以令你地多一分收入去繼續營運落去wo
可行但疑惑
支持!請問仲需要水樽嗎?我可以提供AR!
可行
4 個匿名評論已被隱藏,只限於項目團隊觀看。

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.