Welcome to Collaction. Continue your journey in English.

維修香港-關懷社區服務隊

維修香港透過探訪及提供維修服務,關顧社區內的弱勢社群,從而喚醒對社會事務的公民參與。
Fixing HK維修香港

【維修行李喼】爛喼維修DIY無難度

《龍師傅義務維修行李喼教室》https://www.facebook.com/umagazinehk/videos/vb.126261789615/1000086267036382/?type=2&theater

龍師傅 經常出門工幹 數星期至數月不等
回港時會主力義務幫基層整家電
而維修行李喼係興趣

自從12月14日於 U-magazine 嘅報導出街後,估唔到香港人對於整喼嘅需求係咁大!近4000千次嘅分享,過千嘅留言表示要地址及聯絡,嚇到小編吃手手🥶(做死師傅咩...) 

Anyway, 我將呢個信息稟報比遠洋工作嘅龍師傅後, 佢就提出一回港就再度舉辦 #維修喼小班共學

原篇報導/U-magazine : https://fbwat.ch/13rcnZY3BRR9IvZq

完整版及詳情:https://youtu.be/puwPHR4cTp4

#免廢 #環保♻️ #資源再生 #惜物 #惜食
#龍師傅 #愛護多啲呢個地球🌍
#除零件成本外 #一切免費 #隨緣樂助小隊
#義務維修 #義務共學 #維修香港 #喼神 #行李

小額支持項目

喜歡這個項目?小額支持使他們為社會帶來更多創新元素!

$

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

維修香港-關懷社區服務隊 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2020 Made with by Collaction Team.