Welcome to Collaction. Continue your journey in English.

我想 CUT 有線

召集所有想 cut 有線但仲未 cut 到既人
Nelson Chan - 項目發起人
我想 CUT 有線

革命,係需要流血!咁多年黎,成功 cut 到有線既人有幾多?自從有線電視係網頁度收埋左個終止服務 button 之後,一直都有唔少人因為 cut 唔到有線而沉溺係痛苦之中,呢種痛苦既感覺,不可一,不可再!

最近,甚至有人為左 cut 有線,持刀闖入荃灣有線電視大廈,可想言之,佢係痛苦之中挣扎左幾耐。但講到尾,我都希望能夠同有線和平地解決我地之間既恩恩怨怨。

今日,我就想召集一班想 cut 有線但係 cut 極都 cut 唔到既人,我地集思廣益去構思一個 cut 到有線既方法!

另外,都希望有成功 cut 到有線既朋友能夠分享佢地成功 cut 到有線既方法,正所謂救人一命勝造七級浮屠,請伸出你地既援手,拯救呢班係水深火熱之中既弟兄!

同時我在止宣佈,希望能夠將以後每年既 9 月 22 日定為「有線革命日」,以此記念戈位持刀闖入荃灣有線電視大廈既 cut 有線英雄!

有線尚未 cut 到,同志仍須努力!讓我們用愛與和平既方式去搞掂有線(I mean cut 有線)!

(於 更新)

選擇您能提供的資源

Cut 唔到有線之人士
想 cut 有線但仲未 cut 到既人,我地集思廣益共同構思一個 cut 到有線既方法!
已提供:3 / 5

其他人的評論

您認為這個社會創新項目可行嗎?

我想 CUT 有線 發起人

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

我想 CUT 有線 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多
其他人也關注
更多最新項目

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2020 Made with by Collaction Team.