歡迎來到 Collaction,我們亦提供 繁體中文版本

Collaction Open Source

Collaction 小隊開源自家開發的程式,皆因相信我們可以共同創造優秀的軟件和更好的世界。
【遠見6月刊 封面故事】台灣內容農場寫手 八成是馬來西亞華人
Nelson Chan
Published on

【遠見6月刊 封面故事】台灣內容農場寫手 八成是馬來西亞華人

台灣《遠見雜誌》早前做咗一個關於「假新聞、假消息如何影響台灣人」嘅專題,咁啱又見到 Collaction 小隊之前製作嘅內容農場檢查器,所以訪問咗呢個 App 嘅開發者 - Himphen 幾句。報導內容刊登咗喺《遠見雜誌》嘅六月份封面故事,大家可以睇一睇。

節錄

經營者通常僅花不到台幣10萬元,便能架好網站。開發「內容農場檢查器」,以防堵內容農場的香港社會創新團隊「Collaction小隊」隊員許孝謙表示,架設內容農場不需要懂特殊的開發技術,成本很低,用Amazon、Google的雲端伺服器服務,輕易就能架好一個網站。

網站是骨,內容就是肉,經營者必須找到會找素材、產文章的寫手。現在隨便在網路上搜尋,都有不少「輕鬆從內容農場賺錢」的教學文。

有了網站、也有了寫手,第三關是招募擁有大量臉書粉絲的導流者。這些人協助在粉絲專頁PO文,讓讀者點進網站,以衝高點閱率,內容農場便能從Google、臉書的聯播網廣告系統,收取更高廣告費。

通常各內容農場會明定給撰文者、導流者的利潤,每1000次點閱率,普遍獲利1至2美元(約台幣30至60元)不等,撰文者可以自行設定和導流者的分潤比例。

成效佳的內容農場,一天瀏覽破數百萬不是問題。2014年初成立、號稱台灣第一個內容農場Gigacircle,當初上線一個月,就衝上台灣網站總排名前10。曾有寫手月入9萬元。

全文連結:https://goo.gl/Ef33RG

Back this project

Do you like the idea of this project? Crowdfunding can help project owners create more innovative initiatives for our society!

$

Collaction connects you with the social issues that you care about.

Collaction Open Source is using Collaction for project management and to collaborate with the bright minds from this community. On this platform, you can follow interesting social innovation projects and empower the initiatives with your skills and resources.

Do you have an interesting story and innovative ideas? Join Collaction to showcase your project!

Join Collaction Learn more

Follow us

LANGUAGE / 語言

© 2014-2019 Made with by Collaction Team.