你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

用2至3年時間,為自己帶黎永續收入!

有無諗過事業努力但唔等於薪金上升?想創業但無大筆資金?利申:CAFE SHOP仍然係我最終夢想,依個只係我既踏腳石!
Karen - 項目發起人
用2至3年時間,為自己帶黎永續收入!

利申:我最終夢想依然係建立我既HOME CAFE SHOP

公司炒既永遠係咩人?高齡、人工高、而產值不斷下降既人

任何工作都有極限,之後只有趺,更可況事業再努力唔等薪金上升,如果唔係點解我地仲想創業?就係想比自己同後代想有保障!

但大家都知香港創業有幾難,鋪租貴不止、仲要同同行不停競爭,更可況仲需要巨大既資金。搵得齊黎,你當初既衝勁仲剩幾多?你身體又淨幾多能量?

可能有人問,咩叫「永續收入」?永續姐係永遠Forever,意思就係當你人老珠黃時,你同你下一代依然有持續收入。

睇到依到,不外乎有兩個問題出現:傳銷呃人公司?邊有可能有永續收入存在?

老老豆豆,Tough mon未出時邊個會知可以禁個Mon就會著?IPHONE未出時邊個諗過手機會變成小型電腦?WHATSAPP未出時邊個見過SMS唔洗收錢?同台都要收錢啦。好多野你覺得無可能,其實只係未出現,或者出現左未興起。

而我所識既平台就係一個出現左未興起既情況,就好似你初初用FB時,FB已經出左幾年?依個平台,唔係金融、唔係賣保險,而係本著「化消費為收入」既理念既一盤生意,平台目標係成為最大產品搜尋引擎,唔洗周圍搵價格網,而係搵資料上GOOGLE,搵產品上平台。你有無諗過買支洗頭水都可以賺錢?有時有D野,係你未發現姐。

可能你睇落都係覺得有可疑,知道我CAFE SHOP 夢想既人都會知:我今年19歲,單親。我睇住我老媽搞過兩次生意,一次係層壓式推銷,兩次結局都係蝕得好慘情,有段時間屋企仲要囤左成堆貨係到唔知做咩,雖然果時我細,但唔代表我咩都唔知。所以我最討厭就係SALE。

但係我決定想做平台既依盤生意,原因有五:

一、就係因為佢唔洗囤貨,要一樣買一樣。

二、我初頭認識時都覺得好怪,邊有咁著數既事。但上過佢地公司,又聽過幾次既簡介會後,除左永續收入系統好吸引外,我發現佢系統係完全透明,你會知道你做落去都唔需要「揹數」,亦都會見到你下面有幾多人存在。

三、外面創業同行競爭,而依個平台創業要互相幫助先可以成功,所以唔需要怕比人呃,因為呃人百害無一利。

四、我唔需要SALE人SALE到無朋友。我用過,真係好用既,我就分享出去,然後我就賺錢。經平台去買任何日常用品、去HOTEL.COM訂酒店、去榮華、去星晨,我全部都有收入。

四、唔影響我正職,我可以邊工作邊創業。佢要既只係我既學習能力,同埋每日2小時既時間。失敗左影響我既都唔多,但成功左呢?我唔需要擔心5年後我開唔到CAFE SHOP,唔洗擔心我老左仔女點算。

都係果句,你未見過唔代表佢唔存在!最緊要你肯去了解佢系統,明白自己風險同後路。聽完唔信就當浪費幾個鐘了解左樣新資訊,WHY NOT?

(於 更新)

選擇您能提供的資源

有興趣想了解既人
有興趣想了解下依個係咩系統、咩平台、點創業、點賺永續收入既人。
已提供:0 / 30

其他人的評論

您認為這個社會創新項目可行嗎?

用2至3年時間,為自己帶黎永續收入! 發起人

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

用2至3年時間,為自己帶黎永續收入! 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多
其他人也關注
更多最新項目

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2022 Made with by Collaction Team.