Welcome to Collaction. Continue your journey in English.

同一個起跑線上

你可以出一份力幫助有需要既小朋友學習,幫助佢地入大學,知識改變命運嗎?
Chan Ka Man - 項目發起人
同一個起跑線上

當我們香港人一出世,就是加上競爭既世界......無一秒唔係你爭我奪,即使係最應該人人享有既教育資源......

面對而家競爭愈來愈激烈既社會,生活係唔富裕家庭既小朋友,知識對他們愈來愈重要。

或許幫助他們考入大學,知識改變命運,可以令他們實現自己理想,改善家庭,為社會貢獻。

我希望可以建立網上學習平台,提供唔同既電子書或筆記,甚至影片教學,為佢地提供學習既幫助。

現在想法都是最初步的,希望大家可以不吝惜,提供意見或批評。

(於 更新)

選擇您能提供的資源

Dream Chaser
只要你對這個項目有想法,都可以直接提出。不論是建議或是實質支持,都很感謝!
已提供:1 / 10

其他人的評論

您認為這個社會創新項目可行嗎?
如果真係搞,可以試試聯絡Erwin Huang 黃岳永問問意見, 佢都係做同it及教育界有關的事
Daisy 可行
如何確保其筆記/教學影片的準確性?
艾傑 可行但疑惑
如果佢地睇完video or 電子書咁有無人解答佢地問題? 如果佢地有問題點算?
Chole Fung 可行但疑惑

同一個起跑線上 發起人

Collaction 拉近您和您最關心的社會話題

同一個起跑線上 透過 Collaction 管理項目及尋找各路英雄的協助,在這裡您可以追蹤有趣的社會創新項目,並以您的力量一起協作更好的社會。

您也有好的故事及有趣計劃?加入 Collaction 介紹您的項目!

加入 Collaction 了解更多
其他人也關注
更多最新項目

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2020 Made with by Collaction Team.