「車」「馬」「炮」-平民美食車推動計劃 已完結

最近我眾籌購得一架平民木頭美食車(約$2,000港元) ,而家想搵朋友一齊籌備及參與理大MakerFaire的擺檔活動,合作方向:①我出『車』②群眾出『馬』③一起『炮』製出屬於這檔口的街邊小食,及派送食物活動。

您先可以建立帳戶或登入後評論,未登入的評論將以 Anonymous 署名。

立即登入 30 秒建立帳戶

請點選下面的方格。

點選圖例文字可篩選評論

其他評論

最新活動通告
2017年4月8日及9日 MakerFaire Schedule如下:

1300 到Poly TU Podium setup

1345 簡單Briefing

1430 開始派食物(憑蓋上4個印的食物換領卷換領一份)

1530-1630其中四架Food Cart 會到Logo Square 做Demo, 其餘美食車留在原位。

1730 完成
YC 可行
乜野類型既食物都係重點
Cliff Cheung 可行

活動期間共6架food cart, 代表群眾外判(我地) 喺其中1架-黑芝麻糊。凡市民參加當天各區科技Maker攤位/展覽獲取4個印仔,就可到food cart領取免費街頭小食1份。其他小食包括:Waffle,麻糍,順香園餅乾,菊花茶和糖不甩。
有無多點時間同內容資料?
到時會製作乜野類型既食物?
我可以幫忙問問朋友!支持本土文化!
Anonymous 可行

(請留意最新活動消息有所改動)