你知道嗎?Collaction 會根據隱私權政策使用 Cookie 來提升您的用戶體驗、以及加強系統安全。

龍華軒 Coffee Lowa

在Clubhouse上的文化空間

餘下 216 天提交
2021 年 2 月 21 日 至 2022 年 2 月 28 日
分享
立即追蹤以獲得最新消息
主辦單位
Coffee Lowa 龍華軒
龍華軒 Coffee Lowa

「龍華軒 Coffee Lowa」除了是一間實體餐廳,還是一間線上Cafe。它如同傳統的咖啡廳,是思想交流與傳播的「第三空間」。在這裡,不同的藝術形式、文化內涵和哲學理論互相碰撞,觸動每個在城市裡尋找火花與共鳴的靈魂。

 

如果你係Clubhouse聽眾︰

歡迎喺Clubhouse加入「Coffee Lowa 龍華軒 」Club,追蹤龍華軒成員嘅最新活動消息,並認識其他時常來到龍華軒咖啡廳打躉嘅聽眾,運用Club嘅功能互相交流。

- 「Coffee Lowa 龍華軒」Club鏈結 -
https://bit.ly/2Q0xXnV

「Coffee Lowa 龍華軒」嘅友好Moderators,每日都會為你準備不同嘅文化活動。為左方便掌握未來日程,瀏覽活動材料,以及回顧精彩節目,請subscribe以下頻道,緊貼龍華軒嘅最新消息。

- 每日推送Telegram Channel -
 https://t.me/coffeelowa

- 即時更新Google Calendar -
Subscribe: https://bit.ly/388SlcO 
Web版: https://bit.ly/3uGSXje 

- 節目詳情/加入龍華軒 -
https://www.collaction.hk/h/coffeelowa 

79_e365a67f55e7c5a728b6a5a0e62264f70ea5de9ded761cd655a8718d84937e6e1993dc2eef640f7967913b783c3a26d7.jpg
任何可以喺Cafe合理發生嘅事,都可以喺龍華軒發生。
參加資格及條件

如果你係Moderator:

如何加入?

請按「報名」,留下你嘅節目計劃以及聯絡方法,我地會有專人聯絡你。

咩類型嘅節目可以申請?

基本原則係,任何喺cafe會合理地發生嘅活動,都可以在此發生!

*定期節目優先
*認真製作嘅高質節目優先
*廣東話節目優先

我嘅節目點樣擺上龍華軒嘅Collaction頁面?

  1. Collaction平台登入或建立帳號。
  2. 在Collaction上按「發起項目」,將你在Clubhouse的定期活動,或你所開設的Club資料,整合到項目頁面上。
  3. 到龍華軒的頁面按「提交你的項目」,便可遞交申請。龍華軒編採團隊在接到申請之後,會察看你的節目。
  4. 編採團隊接納了你的申請之後,你的項目便會出現在龍華軒主頁的「提案項目」當中。
79_36ecaf9e004a3d3b35b61685e338e0d6af7f2bbe8821ae69b988dfaa42b9199d9afcdb699bb80bed0ff80520777f6e7d.jpg
龍華軒係一個互助平台,期望養成更好嘅土壤,讓Clubhouse活動百花齊放。
問和答

成為龍華軒的Moderator有甚麼好處?

你可以在龍華軒的Collaction頁面下籌款。
你可以得到編採團隊及其他Moderators的協助。

你開的節目可以透過立即接觸到龍華軒的粉絲。
你會得到在各平台額外的曝光。

成為龍華軒的Moderator會有限制嗎?

會。
你須接受及遵守本Club憲章
你須接受及遵守Moderator Code of Conduct及個人私隱指引

另外,你會有與Clubhouse社群互助的倫理責任。

例如︰在節目中為龍華軒的其他節目宣傳,自行將活動放上Calendar,互相介紹Moderator成員嘉賓等等。

成為龍華軒的Moderator 要上繳課金嗎?

不用。亦不收會費。

成為龍華軒的Moderator就不能在其他Club開活動嗎?

不正確。龍華軒是一個free association,不限制成員擁有多重身份及退出自由。

龍華軒會審查言論嗎?

龍華軒不會審查言論,但編採團隊會判斷哪些room可由Private轉Public,也會按Code of Conduct決定是否踢人。編採團隊享有編輯自主,由台長委任,而台長由所有moderator按Coffee Lowa by-law選出。

如果聽眾在某節目被騷擾、感到不舒服,可以如何處理?

你可以︰
1.按Clubhouse in-app 機制report
2. 你可以email投訴內容至 coffeelowa@opencultures.llife。編採團隊將會按Code of Conduct處理

作為一個義務的Moderator,為甚麼要同一個商業機構合作?

我哋呢個台都係為咗令龍華軒重新成為文青聚腳地。只要你認識咗龍華軒老闆求其嘅為人,就會明白雞翼放題係means to an end,為文化活動提供咗基礎。初心不變。

79_a5db91727e9440d8297009a4bceb6027b1d57ad775282d756aaf21785ee83829b090d3d405ed958603405a46ae37b798.jpg

 

最新消息
主辦單位
Coffee Lowa 龍華軒

追蹤我們

LANGUAGE / 語言

© 2014-2021 Made with by Collaction Team.